Varškės sūris pagal seną šeimos receptą – ir šventei, ir kasdienai

Varškės sūris gali būti ir kasdienis, ir šventinis valgis. Viską lemia tai, kokių priedų į jį įdėta. O jį pagaminti visai paprasta. Tai senas mūsų šeimos receptas – pagal jį sūrį gamindavo dar mano močiutė. 

Naminis varškės sūris.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Naminis varškės sūris.<br>A.Zemenskienės (Facebook/Gamink su Audrone) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Mar 21, 2016, 12:01 PM, atnaujinta Mar 19, 2023, 8:06 PM

Reikės:

  • 2 litrų pieno,
  • 400 ml kefyro,
  • 200 ml grietinės
  • 3 kiaušinių,
  • džiovintų spanguolių;
  • 2 valgomųjų šaukštų druskos.

Kaip gaminti

Kefyrą, kiaušinius ir grietinę išplakiau, gautą masę supyliau į puode užvirusį pieną su druska, viriau 5 min., kol susidarė varškės granulės.

Į kiaurasamtį, kurį išklojau keliais sluoksniais marlės, supyliau užvirusį pieną, džiovintas spanguoles ir palikau nuvarvėti porai valandų.

Padariusi sūrio formą prislėgiau jį 1-1,5 kg svoriu ir per naktį laikiau šaldytuve.

Šaltinis – „Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.