Biskvitas su konditeriniu kremu
Biskvitui:
12 kiaušinių,
270 g cukraus,
200 g miltų,
40 g kukurūzų krakmolo,
10 g sviesto.
Kremui:
9 kiaušinių tryniai,
250 g cukraus,
1 l pieno,
vanilės ankštis,
100 g miltų,
šokoladas.
Į maišytuvą įmuškite 4 kiaušinius ir įdėkite 270 g cukraus. Intensyviai maišykite 10–15 min., kol gausite itin purią masę.
Kol tešla maišosi, atskirkite 8 kiaušinių trynius.
Pasiekus tinkamą tešlos purumą, trynius pamažu supilkite į tešlą. Maišykite 5–10 min.
Pasverkite 200 g miltų ir 40 g krakmolo. Miltus ir krakmolą persijokite ir suberkite į tešlą. Atsargiai išmaišykite nuo viršaus į apačią.
Dvi formas (20 cm) kruopščiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir pabarstykite šiek tiek miltų.
Tešlą padalykite į dvi dalis ir supilkite į šias dvi formas. Kepkite 30 min 180 laipsnių orkaitėje.
Kol kepa biskvitas, pasiruoškite konditerinį kremą, kuriuo bus įdarytas biskvitas.
Išplakite 8 trynius su 250 g cukraus. Kol plakasi tryniai, atskirai pašildykite pieną su vanile. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi įberkite 100 g miltų. Viską pamažu maišykite maišytuvu.
Kai pienas užverda, į puodo vidurį supilkite gautą mišinį. Palaukite, kol atsiras didelis burbulas, ir pradėkite intensyviai maišyti, kol kremas pasidarys reikiamos konsistencijos.
Gautą konditerinį kremą palikite atvėsti.
Iškepusį biskvitą supjaustykite kubeliais. Kubelius įdarykite konditeriniu kremu.
Tuomet kubelius išvoliokite kiaušinyje bei miltuose (arba džiūvėsėliuose) ir sudėkite kepti į gruzdintuvę. Kubeliams apskrudus, juos išimkite ir papuoškite šokoladu.