Itališkas Velykų akcentas – biskvitas su kremu

Kokios Velykos be saldumynų? Lietuvoje gyvenantis italas Gian Luca Demarco siūlo paskanauti biskvito su konditeriniu kremu. Išbandykite ir įsitikinkite, kad italai – geriausi desertų meistrai.

D.L.Demarco šventėms siūlo pasigaminti biskvitinius pyragėlius.
D.L.Demarco šventėms siūlo pasigaminti biskvitinius pyragėlius.
D.L.Demarco šventėms siūlo pasigaminti biskvitinius pyragėlius.
D.L.Demarco šventėms siūlo pasigaminti biskvitinius pyragėlius.
D.L.Demarco šventėms siūlo pasigaminti biskvitinius pyragėlius.
D.L.Demarco šventėms siūlo pasigaminti biskvitinius pyragėlius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 9:04 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:45 PM

Biskvitas su konditeriniu kremu

Biskvitui:

12 kiaušinių,

270 g cukraus,

200 g miltų,

40 g kukurūzų krakmolo,

10 g sviesto.

Kremui:

9 kiaušinių tryniai,

250 g cukraus,

1 l pieno,

vanilės ankštis,

100 g miltų,

šokoladas.

Į maišytuvą įmuškite 4 kiaušinius ir įdėkite 270 g cukraus. Intensyviai maišykite 10–15 min., kol gausite itin purią masę.

Kol tešla maišosi, atskirkite 8 kiaušinių trynius.

Pasiekus tinkamą tešlos purumą, trynius pamažu supilkite į tešlą. Maišykite 5–10 min.

Pasverkite 200 g miltų ir 40 g krakmolo. Miltus ir krakmolą persijokite ir suberkite į tešlą. Atsargiai išmaišykite nuo viršaus į apačią.

Dvi formas (20 cm) kruopščiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir pabarstykite šiek tiek miltų.

Tešlą padalykite į dvi dalis ir supilkite į šias dvi formas. Kepkite 30 min 180 laipsnių orkaitėje.

Kol kepa biskvitas, pasiruoškite konditerinį kremą, kuriuo bus įdarytas biskvitas.

Išplakite 8 trynius su 250 g cukraus. Kol plakasi tryniai, atskirai pašildykite pieną su vanile. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi įberkite 100 g miltų. Viską pamažu maišykite maišytuvu.

Kai pienas užverda, į puodo vidurį supilkite gautą mišinį. Palaukite, kol atsiras didelis burbulas, ir pradėkite intensyviai maišyti, kol kremas pasidarys reikiamos konsistencijos.

Gautą konditerinį kremą palikite atvėsti.

Iškepusį biskvitą supjaustykite kubeliais. Kubelius įdarykite konditeriniu kremu.

Tuomet kubelius išvoliokite kiaušinyje bei miltuose (arba džiūvėsėliuose) ir sudėkite kepti į gruzdintuvę. Kubeliams apskrudus, juos išimkite ir papuoškite šokoladu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.