Saldainiai su datulėmis
Energetinė vertė – 127 kcal/100 g. Įprasto šokoladinio saldainio energetinė vertė – 332 kcal/100 g.
Ingredientai:
55 g prinokusio avokado;
8 g džiovintų datulių;
4 g kakavos miltelių;
10 g kokosų drožlių.
Paruošimo būdas
Vandenyje išmirkytas datules ir avokadą supjaustyti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus, apibarstyti kokoso drožlėmis ir kakavos milteliais. Prieš patiekiant saldainius atvėsinti.
Sausainiai su džiovintais vaisiais
Energetinė vertė – 270 kcal/100 g. Įprasto vanilinio sausainio energetinė vertė – 432 kcal/ 100 g.
Ingredientai:
1 stiklinės persijotų rupių miltų su kepimo milteliais;
1/4 stiklinės rudojo cukraus;
3 šaukštai džiovintų vaisių;
1 šaukštas sukapotų imbierų;
3 kiaušinių baltymai;
1/3 stiklinės pieno;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Paruošimo būdas
Dubenyje gerai išmaišyti miltus, cukrų, susmulkintus džiovintus vaisius ir imbierą. Į šią masę įmaišyti kiaušinių baltymus, pieną ir aliejų. Gautą masę semti šaukštu ir dėti į išteptą svietu kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Pyragaičiai su sezamais
Energetinė vertė – 130 kcal/ 100 g. Įprasto varškės pyrago energetinė vertė – 245 kcal/ 100 g.
Ingredientai:
1 stiklinė paskrudintų sezamų;
170 g sviesto;
1/2 stiklinės medaus;
4 stiklinės avižinių dribsnių;
1 stiklinė kokoso drožlių;
1 išplaktas kiaušinis.
Paruošimo būdas
Puode ištirpinti sviestą su medumi, tuomet į masę supilti avižinius dribsnius, sezamus, kokosus ir kiaušinius. Gerai išmaišytą mišinį suformuoti ir iškloti kepimo skardoje ir kepti apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinus supjaustyti ir skanauti.
Avižinių dribsnių batonėliai su riešutais ir spanguolėmis
Energetinė vertė – 411 kcal/100 g. Įprasto kakavinio batonėlio energetinė vertė – 510kcal/100 g.
Ingredientai:
1 stiklinės avižinių arba penkių grūdų dribsnių;
1/4 stiklinės kokoso drožlių;
15 g sviesto;
1/4 stiklinės migdolų;
110 ml agavų sirupo ;
1/4 stiklinės džiovintų spanguolių;
1 valgomasis šaukštas vandens.
Paruošimo būdas
Avižinius dribsnius, kokoso drožles, kapotus migdolus ir džiovintas spanguoles pakepinti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Ant silpnos ugnies pakaitinti agavų sirupą, sviestą ir vandenį, kol pradės kilti burbuliukai. Į šį mišinį supilti pakepintus sausus produktus. Karštą masę paskirstyti ant kepimo popieriaus ir palaukti 10 min. kol sustings, tuomet pjaustyti batonėlius.
Saldainiai iš avižų
Energetinė vertė – 313 kcal/100 g. Įprasto karamelinio saldainio energetinė vertė – 516 kcal/100 g.
Ingredientai:
1/2 puodelio datulių;
1 puodelis viso grūdo avižų dribsnių;
1/2 puodelio razinų;
2 a.š. riešutų sviesto; 1 a.š. vanilės;
1/2 a.š. cinamono; kokoso drožlių.
Paruošimo būdas
Maišytuve gerai išmaišyti avižas su žiupsneliu druskos, tuomet supilti likusius produktus į maišytuvą, įpilti šiek tiek vandens ir smulkinti, kol pasidarys lipni masė. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus ir apvolioti kokoso drožlėse. Išbandžius šiuos receptus tikrai nesunku suprasti, jog nėra padėties, be išeities. Net ir tiems, kurie maitinasi sveikai bei vengia kaloringų desertų, galima rasti alternatyvų. Tačiau jeigu laiko gaminti pritrūksta, geriausia rinktis ne saujelę saldainių, bet džiovintų vaisių, kurie turi daug mažiau kalorijų ir padeda organizmą aprūpinti svarbiausiais mikroelementais ir vitaminais.