Vitaminų užtaisas žiemai: kivius primenantys šaldyti rabarbarai

Netikėtas pernykštis atradimas šaldymo kameroje per žiemą neužsibuvo. Daugelis ragavusių manė valgantys šaldytus kivius.

Šaldyti paruošti rabarbarai.<br>Nuotr. iš kumutesvirtuve.lt
Šaldyti paruošti rabarbarai.<br>Nuotr. iš kumutesvirtuve.lt
Šaldyti paruošti rabarbarai.<br>Nuotr. iš kumutesvirtuve.lt
Šaldyti paruošti rabarbarai.<br>Nuotr. iš kumutesvirtuve.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

May 21, 2018, 12:50 PM, atnaujinta May 22, 2023, 11:06 AM

Kelis metus bandžiau šaldyti rabarbarų gabaliukus – gaudavosi košė ir tiek, bet štai mintis juos pasaldinti ir sumaišyti su aguonomis virto tobulu pagardu ledams, sausainiams ir net tortams.

Šaldyti rabarbarai

1 kg rabarbarų kotų nulupu, supjaustau griežinėliais, blenderiu ar virtuvinio kombaino S peiliais susmulkinu iki mažų gabaliukų (galima pjaustyti ir peiliu) ir sumaišau su 200 g baltojo cukraus ir 4 valgomaisiais šaukštais aguonų.

Palaukiu, kol cukrus ištirps, dedu į mažyčius šaldymo indelius ir nešu į šaldiklį.

Puikus vitaminų ir rūgštelės užtaisas žiemą.

Receptas iš tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.