Dietologė Toma Eroglu teigia, kad šiuo desertu Joninių dieną susigundę pasimėgauti net ir per pusryčius visai nesuklysite – jis suteiks energijos, baltymų ir antioksidantų.
Vasaros uogų ir jogurto desertas
Receptas iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorės Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“.
Reikės:
- 300 g braškių;
- 1 stiklinės mėlynių;
- 0,5 l natūralaus jogurto;
- pusės citrinos sulčių;
- 2 šaukštų šviežio medaus;
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
- 20 g želatinos.
Kaip gaminti
Visas uogas nuplaukite, perrinkite, nuskabykite kotelius.
Pasirinkite maždaug 1,5 l talpos dubenį, jį išklokite maistine plėvele, kad vėliau galėtumėte lengvai iš jo išimti desertą, ir suberkite švarias nepjaustytas braškes, o ant jų – mėlynes.
Želatiną užpilkite stikline šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų.
Jogurtą išplakite su medumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Skystą želatiną pilkite į jogurto masę ir dar kartą išplakite. Paruoštą kremą iš karto supilkite į dubenį ant uogų, viršų apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Geriausia šį desertą gaminti iš vakaro, o ryte jau bus galima skanauti.