Įdarytos vištų krūtinėlės apelsinų padaže
Reikalingi produktai (2 porcijoms):
- 2 vištų krūtinėlės;
- druska, pipirai, šiek tiek džiovintų čiobrelių;
- aliejaus kepimui.
Įdarui:
- 1 morka;
- pusė svogūno arba 1 mažas;
- pusė obuolio (nulupto, be odelės);
- pusė kriaušės (nuluptos, be odeles).
Padažui:
- 6 v. š. šviežių apelsinų sulčių;
- 4-5 a. š. cukraus.
Gaminimo eiga
Krūtinėles nuplauti, nusausinti, įpjauti, pamušti, apibarstyti druska, pipirais ir čiobreliais.
Įdaras
Sutarkuoti morką, supjaustyti svoguną, kriaušę, obuolį ir trumpai apkepti keptuvėje, kad suminkštėtų, bet nebūtų visiškai iškepę, žodžiu, „al dente“.
Padažas
Į nedidelį puodą supilti sultis su cukrumi ir pavirti (5-7 min.), kol pradės tirštėti.
Ant išmuštos krūtinėlės vienos pusės dėti įdarą, užlenkti, susmeigti smeigtukais ir trumpai apkepti keptuvėje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Sudėti krūtinėles į kepimo indą ir užpilti apelsinų padažu.
Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 10 min.
Išimti smeigtukus ir patiekti su padažu, garnyrui tinka ryžiai ar salotos.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“