Tik iš karto pasakau, kad šios vištienos nepavadinčiau tradicinės kiniškos, bet kas ragavo, sakė, kad panašu. O tai visai komplimentas.
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
Reikės:
- vištos krūtinėlės – 2 vnt. (apie 500 g);
- žiupsnelio druskos arba sojų padažo;
- mėgstamų daržovių, jei yra noro (labai tinka paprika, taip pat ananasas ir pan).
Padažui:
- kečupo (tiks ir pomidorų padažas, bet kečupas tinka labiau) – 2 kupini v. š.;
- cukraus – 2 v. š.;
- acto (tiks ryžių, raudonojo vyno, obuolių) – 2 v. š.;
- bulvių krakmolo – 2 nubraukti a. š.;
- vandens – maždaug 250 ml;
- šiek tiek sojos padažo ar žiupsnelio druskos.
Traškiai plutelei:
- kiaušinio;
- bulvių krakmolo – 6-7 v. š.;
- kepimo miltelių – 1 a. š.;
- aliejaus – 1 v. š.;
- vandens – maždaug 50 ml.
Kaip gaminti
Vištieną susipjaustome kąsnio dydžio kubeliais ar juostelėmis, pagardiname druska arba sojų padažu.
Traškiai plutelei: lengvai išplakame kiaušinį, pastoviai maišant, po vieną šaukštą suberiame bulvių krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišome.
Masė bus labai sausa, todėl supilame aliejų su vandeniu ir sumaišome iki vientisumo. Turi išeiti ganėtinai skysta tešla, lyg kokia lietinių blynų. Jei išėjo per skysta, beriame šiek tiek daugiau krakmolo, jei per tiršta – vandens.
Puode ar keptuvėje įkaitiname aliejų (tam rekomenduočiau WOK keptuvę – labai tinkama ir nereikia daug aliejaus sunaudoti). Aliejaus turėtų būti kažkur bent dviejų pirštų storio gylio, galima naudoti ir gruzdintuvę.
Vištienos gabalėlius sudedame į paruoštą tešlą, permaišome, ir kiekvieną, tešloje apvoliotą gabalėlį atskirai šakutės ar medinio iešmelio pagalba dedame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol tešla išsipūs ir vištiena apskrus.
Iškepusią vištieną dedame ant popierinio ranksluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Jei norim dar labiau traškesnės vištienos, tai apskrudusius gabalėlius plonu sluoksniu sudedame į skardą ir kelias minutes pakepame įkaitintoje orkaitėje.
Padažui cukrų, actą, kečupą ir krakmolą išmaišome iki vientisumo ir supilame vandenį. Kaitiname, kol padažas sutirštės ir įgaus intensyvesnę spalvą. Iš padažo turi nugaruoti ganėtinai daug skysčio, o spalva turi būti ryškiai raudona kaip kečupo. Pagardiname sojos padažu ar druska.
Paruoštą padažą sumaišome su vištiena. Valgome iš karto pagamintą su ryžiais.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“