Traški saldžiarūgštė vištiena – beveik kaip kinų restorane

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže. Turbūt dažniausiai kiniškame restorane užsakomas patiekalas, tiesa? Nors kam tie restoranai, jei namie taip pat gerai, o gal net ir skaniau.  Šiaip labai paprastai pagaminamas patiekalas, bet tikrai skanus. O ta traški plutelė ne per stora, puri ir tikrai labai traški.

Saldžiarūgštė vištiena.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Saldžiarūgštė vištiena.<br>S.Valantiejūtės (sigitacooks.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Valantiejūtė, „Sigita Cooks“

2016-11-08 12:50, atnaujinta 2023-11-17 17:02

Tik iš karto pasakau, kad šios vištienos nepavadinčiau tradicinės kiniškos, bet kas ragavo, sakė, kad panašu. O tai visai komplimentas.

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže

Reikės:

  • vištos krūtinėlės – 2 vnt. (apie 500 g);
  • žiupsnelio druskos arba sojų padažo;
  • mėgstamų daržovių, jei yra noro (labai tinka paprika, taip pat ananasas ir pan).

Padažui:

  • kečupo (tiks ir pomidorų padažas, bet kečupas tinka labiau) – 2 kupini v. š.;
  • cukraus – 2 v. š.;
  • acto (tiks ryžių, raudonojo vyno, obuolių) – 2 v. š.;
  • bulvių krakmolo – 2 nubraukti a. š.;
  • vandens – maždaug 250 ml;
  • šiek tiek sojos padažo ar žiupsnelio druskos.

Traškiai plutelei:

  • kiaušinio;
  • bulvių krakmolo – 6-7 v. š.;
  • kepimo miltelių – 1 a. š.;
  • aliejaus – 1 v. š.;
  • vandens – maždaug 50 ml.

Kaip gaminti

Vištieną susipjaustome kąsnio dydžio kubeliais ar juostelėmis, pagardiname druska arba sojų padažu.

Traškiai plutelei: lengvai išplakame kiaušinį, pastoviai maišant, po vieną šaukštą suberiame bulvių krakmolą, sumaišytą su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišome.

Masė bus labai sausa, todėl supilame aliejų su vandeniu ir sumaišome iki vientisumo. Turi išeiti ganėtinai skysta tešla, lyg kokia lietinių blynų. Jei išėjo per skysta, beriame šiek tiek daugiau krakmolo, jei per tiršta – vandens.

Puode ar keptuvėje įkaitiname aliejų (tam rekomenduočiau WOK keptuvę – labai tinkama ir nereikia daug aliejaus sunaudoti). Aliejaus turėtų būti kažkur bent dviejų pirštų storio gylio, galima naudoti ir gruzdintuvę.

Vištienos gabalėlius sudedame į paruoštą tešlą, permaišome, ir kiekvieną, tešloje apvoliotą gabalėlį atskirai šakutės ar medinio iešmelio pagalba dedame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol tešla išsipūs ir vištiena apskrus.

Iškepusią vištieną dedame ant popierinio ranksluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Jei norim dar labiau traškesnės vištienos, tai apskrudusius gabalėlius plonu sluoksniu sudedame į skardą ir kelias minutes pakepame įkaitintoje orkaitėje.

Padažui cukrų, actą, kečupą ir krakmolą išmaišome iki vientisumo ir supilame vandenį. Kaitiname, kol padažas sutirštės ir įgaus intensyvesnę spalvą. Iš padažo turi nugaruoti ganėtinai daug skysčio, o spalva turi būti ryškiai raudona kaip kečupo. Pagardiname sojos padažu ar druska.

Paruoštą padažą sumaišome su vištiena. Valgome iš karto pagamintą su ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis – „Sigita Cooks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.