Obuolių keksas
Reikalingi produktai nedidelei pailgai kekso formai (1 puodelis – 250 ml)
Keksui:
- 200 g miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 200 g cukraus;
- 1 citrinos žievelės, tarkuotos;
- 3/4 puodelio (185 ml) grietinės;
- 1/2 puodelio (125 ml) saulėgrąžų aliejaus;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 200 g obuolių, nuluptų ir pjaustytų kubeliais.
Glazūrai:
- 3 kupini šaukštai cukraus pudros;
- 1/2 citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską persijokite.
Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, aliejų ir grietinę. Įtarkuokite citrinos žievelės.
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Į miltus įmaišykite šlapių produktų mišinį, vėliau obuolius.
Tešlą pilkite į nedidelę kekso formą išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie valandą arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
Keksą atvėsinkite ant grotelių.
Glazūrai cukraus pudrą ir citrinos sultis išplakite iki vientisos masės ir tinkamos konsistencijos. Keksą apliekite glazūra, leiskite sustingti, tuomet pjaustykite.
Šaltinis: „Baking secrets“