Vitamininis keksas
Keksui reikės:
- 200 g margarino;
- 200 g cukraus;
- 200 g persijotų miltų;
- 4 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Sirupui reikės:
- 2 apelsinų ir 1 citrinos sulčių ir jų žievelių;
- 80 g (kas mėgsta saldžiau – 100 g) cukraus.
Kekso ruošimas: Plakikliu puriai išplakite margariną, po truputį suberdami 200 g cukraus ir įmušdami po vieną visus keturis kiaušinius.
Baigdami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą sukratykite į riebalais išteptą kepimo formą (gražiau atrodo apvalioje ir su skyle) ir 40 min. kepkite orkaitės vidurinėje dalyje, nustatę 180–190 laipsnių.
Išjungę orkaitę, palikite pyragą joje pabūti dar 5 min.
Sirupo ruošimas:
Smulkia tarka nutarkuokite citrusinių vaisių žieveles ir išspauskite jų sultis. Jų mišinyje ištirpinkite likusius 80 g cukraus. Kepimo formoje dar esančio karšto kekso visą paviršių subadykite ir pamažu sulaistykite sirupu.
Tada leiskite pyragui atvėsti, o išimti jį iš formos ir valgyti geriausiai tik po 24 valandų, kai jis bus visiškai stangrus. Galima apibarstyti cukraus pudra. Šviežias ir gaivus pyragas išlieka ne vieną dieną. Skanaus!