Populiarumo viršūnėje – šimtmetį skaičiuojantis vištienos receptas

Ar žinote, kokie naminių patiekalų receptai populiariausi pasaulyje? Neseniai paskelbtas receptų, kurių daugiausiai ieškota naudojantis „Google“ paieškos sistema, dešimtukas.

Vištiena „Tetrazzini“<br>123rf nuotr.
Vištiena „Tetrazzini“<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-02 16:02, atnaujinta 2021-12-28 15:13

Pasirodo, interneto vartotojai daugiausiai ieškojo patarimų, kaip ruošti žaliųjų pupelių troškinį ir Briuselio kopūstus. Taip pat populiari gvakamolė – meksikietiškas avokadų trintinys su daržovėmis.

Į dešimtuką pateko ir kiaulienos kepsnys su kaulu, kalakutiena su padažu, du šaldyti desertai.

Į daugiausiai ieškotų receptų dešimtuką pateko du patiekalai iš vištienos.

Vienas – vištiena „Marsala“ padaže, o kitą norime pasiūlyti jums. Tikrai turėtų patikti.

„Tetrazzini“ vištiena su sūriu ir makaronais  – sotus, tirštas ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, taip pavadintas italų operos žvaigždės Luizos Tetrazzini garbei.

Jis buvo sukurtas JAV praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje.

Per tą laiką atsirado daug įvairiausių jo variacijų – vištiena keičiama kalakutiena, vietoje mocarelos naudojamas kietasis sūris, dedama riešutų, bet nededama grybų ir panašiai. 

Pateikiame receptą iš populiariaus tinklaraščio „Natasha's Kitchen“. 

Šiame patiekale makaronai sūrio padaže puikiai dera su sultinga vištiena ir grybais.

Kepant makaronus kreminiame sūrio padaže, dalis jo susigeria į makaronus.

Šie du skoniai sukuria kai ką nuostabaus, dėl ko valgytojai prašo papildyti lėkštes.

Ypač skanus, lengvai pagaminamas, ir suaugusiesiems, ir vaikams patinkantis patiekalas, kuris puikus ir pašildytas. Jeigu tik liks...

Vištiena „Tetrazzini“

Reikės (iš nurodyto produktų kiekio išeis patiekalas, kurio užteks 8 asmenims):

  • 340 g spagečių arba „linguine“ makaronų;
  • 4 vidutinio dydžio vištos krūtinėlių be kaulo (maždaug 900 g);
  • 400 g pievagrybių, supjaustytų skiltelėmis;
  • 1 vidutinio svogūno;
  • 3-4 česnako skiltelių;
  • druskos ir pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Kreminiam sūrio padažui reikės:

  • 4 v. š. sviesto;
  • 1/3 puodelio miltų;
  • 2 puodelių vištienos sultinio;
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • 1 puodelio pieno;
  • 0,5 puodelio grietinės;
  • 2 puodelių tarkuoto mocarelos sūrio;
  • petražolių.

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Išvirkite makaronus, bet nepervirkite, kad liktų kietoki – jie dar keps orkaitėje. Perliekite šaltu vandeniu.

Gilioje keptuvėje ar puode ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite. Vištų krūtinėles apibarstykite puse šaukštelio druskos ir ketvirtadaliu šaukštelio pipirų. Dėkite į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes. Dėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.

Į tą pačią keptuvę ar puodą pilkite dar 3 šaukštus aliejaus ir sudėkite pjaustytus susmulkintus svogūnus, kai jie apkes – pievagrybius ir česnakus. Kepkite maždaug dvi minutes.

Grybus atidėkite į dubenį, o į keptuvę dėkite 4 šaukštus sviesto, sumaišykite su miltais ir pakepinkite minutę. Palengva supilkite sultinį, citrinos sultis, berkite druskos ir pipirų, viską gerai išplakite. Įmaišykite pieną, grietinę ir leiskite užvirti.

Sumaišykite vištieną, grybus, makaronus ir padažą, įmaišykite kapotų petražolių. Supilkite viską į kepimo indą, išteptą riebalais ir apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.

Uždenkite folija ar dangčiu ir kepkite 30 minučių. Po to nuimkite dangtį ir kepkite dar 15 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą