Pasiilgusiems vasaros – aguoninis varškės tortas „Braškė“

Tortas „Braškė“

Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Tortas „Braškė“.<br>L.Pikšrytės-Jankauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Loreta Pikšrytė-Jankauskienė, „Kartą virtuvėje“

Jan 18, 2017, 9:12 AM, atnaujinta Jan 16, 2023, 11:29 AM

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 šaukštas krakmolo;
  • druskos.

Varškės sluoksniui:

  • 1 kg kreminės-vanilinės „President“ varškės;
  • 1-2 šaukštai aguonų;
  • 30 g želatinos;
  • (jei mėgstate saldžiai – galite į varškę papildomai dėti cukraus).

Viršutiniam sluoksniui:

  • 1 pakelis braškių skonio želė;

Įdarui ir puošimui:

  • apie 800 g braškių.

Kiaušinių baltymus atsiskiriame nuo baltymų, į baltymus beriame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standžių putų. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių, plakinį sumaišome su miltais ir krakmolu (geriau miltus su krakmolu prieš tai persijoti). Į trynių ir miltų masę įmaišome išplaktus baltymus.

Paruoštą tešlą supilame į surenkamą-atsegamą kepimo formą (tortinė 26 cm skersmens) ir kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje 10-15 min. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą sudrėkiname saldinta arbata ar sultimis.

30 g želatinos užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame, kad gerai išbrinktų. Tada želatiną pakaitiname ant garų puodo, maišome kol ištirps ir ataušiname.

Į pravėsusią želatiną dedame 2-3 šaukštus varškės ir intensyviai maišome, tuomet viską atsargiai pilame į likusią varškę ir gerai gerai maišome. Suberiame aguonas ir gautą masę supilame į formą ant biskvito. (Prieš supilant varškės masę ant biskvito, formos kraštuose išdėliojau pusiau perpjautas braškes (perpjauta puse į išorę) – matyti nuotraukose). Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Viršutiniam sluoksniui pasiruošiame braškinę želė – kaip nurodyta ant pakuotės. Tik būtina sumažinti vandens kiekį, nes braškės išskirs savo sultis.

Ant sustingusio varškės sluoksnio dėliojame braškes. Puošiame kaip tik norime.

Tuomet atsargiai ant viršaus supilame želė ir vėl dedame į šaldytuvą.

Šaltinis – „Kartą virtuvėje“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.