Jei pabodo įprasti gaminiai, išbandykite šį savo pietums. Prie jų galite rinktis garnyrą kokio širdis geidžia. Ir padažas čia puikiai tiktų.
Reikės:
- 500 g kiaulienos faršo (puikiai tiktų ir vištienos arba kalakutienos);
- 100 g fetos sūrio;
- 100 g špinatų;
- 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio;
- pagal skonį druskos ir pipirų;
- 3 šaukštų maltų džiuvėsėlių;
- 1 kiaušinio.
Į faršą sudėkite mažais gabaliukais smulkintą fetą, pjaustytus špinatus, berkite džiūvėsėlius, pipirus, druską ir čiobrelius, muškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.
Galite kepti ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada užtruks apie 30 min.
Su druska atsargiai, nes fetos sūris irgi turi sūrumo, kad nepadaugintumėte jo.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.