Kopūstų maltinukai
8 maltinukams pagaminti reikės:
- 250 g baltagūžio kopūsto;
- 1 kiaušinio;
- 1 morkos;
- 50 g fermentinio sūrio;
- žiupsnelio druskos;
- 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų.
Ruošiame kopūstų maltinukus
Kopūstą labai plonai supjaustome, dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame 5-8 minutes.
Kol kopūstas verda, į dubenėlį įmušame kiaušinį, jį lengvai paplakame, suberiame manų kruopas, išmaišome ir paliekame išbrinkti. Nupilame vandenį nuo išvirusių kopūstų ir paliekame atvėsti.
Smulkia trintuve sutarkuojame morką. Sumaišome su virtais atvėsusiais kopūstais. Beriame tarkuotą fermentinį sūrį, sūrumo pakanka nuo sūrio, bet jei mėgstate sūriau – įberkite druskos. (Jei norite pikantiškesnio skonio įberkite žiupsnelį maltos paprikos ar kario.)
Išminkome tešlą ir formuojame norimo dydžio maltinukus. Mums jų išėjo 8.
Dedame ant kepimo skardos. Kepame iki 180 laipsnių įkatintoje orkaitėje 10-12 minučių, apverčiame ir kepame dar apie 10 minučių. Skaniausia valgyti šiltus bei patiektus su grietine.
Skanaus!
Šaltinis – „Lorjuslife“