Patys skaniausi maltinukai be mėsos, kokius tik teko ragauti

Norėčiau pasiūlyti išsikepti maltinukų be mėsos, mūsų šeimai jie labai patiko, gal patiks ir jums. Tai patys skaniausi maltinukai be mėsos, kokius tik teko ragauti.

Kopūstų ir sūrio maltinukai.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Lorjuslife“.
Kopūstų ir sūrio maltinukai.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Lorjuslife“.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Karaliūnienė, „Lorjuslife“

Feb 13, 2017, 10:26 AM, atnaujinta Feb 13, 2023, 9:30 AM

Kopūstų maltinukai

8 maltinukams pagaminti reikės:

  • 250 g baltagūžio kopūsto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 morkos;
  • 50 g fermentinio sūrio;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų.

Ruošiame kopūstų maltinukus

Kopūstą labai plonai supjaustome, dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame 5-8 minutes.

Kol kopūstas verda, į dubenėlį įmušame kiaušinį, jį lengvai paplakame, suberiame manų kruopas, išmaišome ir paliekame išbrinkti. Nupilame vandenį nuo išvirusių kopūstų ir paliekame atvėsti.

Smulkia trintuve sutarkuojame morką. Sumaišome su virtais atvėsusiais kopūstais. Beriame tarkuotą fermentinį sūrį, sūrumo pakanka nuo sūrio, bet jei mėgstate sūriau – įberkite druskos. (Jei norite pikantiškesnio skonio įberkite žiupsnelį maltos paprikos ar kario.)

Išminkome tešlą ir formuojame norimo dydžio maltinukus. Mums jų išėjo 8.

Dedame ant kepimo skardos. Kepame iki 180 laipsnių įkatintoje orkaitėje 10-12 minučių, apverčiame ir kepame dar apie 10 minučių. Skaniausia valgyti šiltus bei patiektus su grietine.

Skanaus!

Šaltinis – „Lorjuslife“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.