Skaniai ir taupiai: vištienos ir daržovių troškinys

Yra receptų, kuriuos vadinu „budinčiais“: jų griebiuosi, kai neturiu laiko vartyti receptų knygų ir ieškoti idėjų, o pavalgyti norisi greitai ir tikrai skaniai, kad patiktų visiems valgytojams. 

Kreminis vištienos troškinys.
Kreminis vištienos troškinys.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Laurinavičienė

Feb 23, 2017, 11:03 AM, atnaujinta Feb 20, 2023, 1:46 PM

Vienas tokių receptų – kreminis vištienos troškinys. Darbo nedaug, laiko irgi neatima – pagaminti jį užtrunku ne ilgiau nei pusvalandį.

Nėra ir labai brangus, ypač naudojant šaldytus brokolius.

Lengvas patiekalas, kuris patinka ne tik moterims, bet ir vyrams. Be to, jį patogu pašildyti.

Privalumas dar ir toks, kad net ir vėliau suvalgyta tokia vakarienė nepakenks kūno linijoms,  ypač jeigu vietoje grietinės naudosite neriebų jogurtą. 

Vištienos ir daržovių troškinys

Reikės:

  • maždaug 600 g vištų šlaunelių ar blauzdelių mėsos (galima naudoti ir filė);
  • poros morkų;
  • brokolio galvos (galima naudoti šaldytus);
  • druskos, pipirų;
  • kelių šaukštų grietinės.

 

Morką nuskutu ir supjaustau griežinėliais, brokolį (jeigu šviežias – žiedynais) ir verdu garuose madžaug 12 minučių. Jeigu garų puodo neturite, virkite nedideliame vandens kiekyje.

Kol daržovės verda, supjaustau vištieną kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstau druska, pipirais, prieskoniais. Į didesnį puodą įpilu kelis šaukštus aliejaus ir apkepu vištieną. Uždengiu ir palieku troškintis. Troškindamasi vištiena išskiria sultis, tad nelieka sausa.

Kai daržovės išverda (patikrinkite peiliu jų kietumą – man patinka, kai morkos ir brokoliai lieka traškūs, o jūs galbūt norėsite minkštesnių), suverčiu į vištienos troškinį. Pagardinu keliais šaukštais grietinės, paragauju, ar netrūksta prieskonių, beriu porą šaukštų miltų. Jeigu skysčio atrodo mažai, įpilu verdančio vandens arba sultinio. 

Valgome be bulvių – prie vištienos visai pakanka morkų ir brokolių, bet jeigu norite tvirtesnio valgio, galite jų išsivirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.