Čeburekai
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio išėjo 12 vnt.)
Tešlai:
- 250 ml vandens;
- 1 trynys;
- 0,5 a. š. cukraus;
- 0,5 a. š. druskos;
- 1 v. š. aliejaus;
- 1 v. š. degtinės;
- 420-460 g miltų.
Įdarui:
- 350 g maišyto faršo (kiauliena, jautiena);
- 150 ml kefyro;
- 1 svogūnas;
- druska, pipirai;
- aliejus kepimui.
Gaminimo eiga
Įdaras. Į faršą berti druskos, pipirų, pilti kefyro, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, išmaišyti ir palikti trumpam pastovėti.
Tešla. Trynį išplakti su vandeniu, druska ir cukrumi, pilti aliejų, degtinę – išmaišyti ir berti persijotus miltus, suminkyti tešlą, padalinti į 12 dalių.
Iš tešlos iškočioti paplotėlius, dėti faršą, užlenkti tešlą, užspausti kraštus ir kepti aliejuje iš abiejų pusių ant nedideles ugnies.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“