Saldžiarūgštis kepsnių padažas iš rabarbarų: iškart gaminkite daugiau

Kaip marinuojate kepsnius, kepamus grilyje? Maisto tinklaraštininkė ir knygų autorė Renata Ničajienė išbandė barbekiu (BBQ) padažą kepsniams, kurį pasigamino iš rabarbarų.

Rabarbarų padažas labai tiktų ir kiaulienai.<br>Nuotr. iš „Sezoninė virtuvė“.
Rabarbarų padažas labai tiktų ir kiaulienai.<br>Nuotr. iš „Sezoninė virtuvė“.
Rabarbarų padažas labai tiktų ir kiaulienai.<br>Nuotr. iš „Sezoninė virtuvė“.
Rabarbarų padažas labai tiktų ir kiaulienai.<br>Nuotr. iš „Sezoninė virtuvė“.
Rabarbarų padaže marinuoti avienos kepsniai buvo labai aromatingi.<br>Nuotr. iš „Sezoninė virtuvė“.
Rabarbarų padaže marinuoti avienos kepsniai buvo labai aromatingi.<br>Nuotr. iš „Sezoninė virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-05-30 10:01, atnaujinta 2023-05-30 10:10

„Labai gailėjausi, kad neišsiviriau jo daugiau, mat tuomet baigėsi rabarbarai. Šis padažas užbūrė mane  saldžiarūgščiai aštriu skoniu“, – patirtimi dalinosi tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata. 

Šiame padaže ji marinavo avienos kepsnius, o kepdama ant grotelių juos dar aptepė padažu iš abiejų pusių. Kepsniai buvo labai aromatingi. 

„Manau, šis padažas labai tiktų ir kiaulienai. Turintiems rabarbarų jo tikrai verta pasigaminti daugiau, ilgesniam vasaros kepsnių sezonui“, – ragina Renata.

Pateikiame jos receptą. 

Kepsnių padažas iš rabarbarų

Iš nurodyto kiekio išeis apie 250 ml

Reikės:

  • 250 g rabarbarų,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus,
  • 50 ml medaus,
  • 50 ml obuolių acto,
  • 0,5 a.š. malto cinamono,
  • 0,5 a.š. maltų aitriųjų paprikų, 
  • 0,5 a.š druskos,
  • 0,5 a.š čiobrelių,
  • gabalėlio imbiero.

Rabarbarus ir svogūną nulupkite ir supjaustykite. Į puodą sudėkite visus ingredientus ir virkite apie 30-40 minučių, kol padažas taps vientisas ir pakankamai tirštas.

Norintiems šio padažo pasigaminti daugiau, reikėtų jį supilstyti į sterilius švarius indelius, sandariai užsukti ir laikyti tamsioje vėsioje vietoje. 

Padažą naudokite kepsniams aptepti prieš kepant grilyje ar kepsninėje.

Šaltinis –„Sezoninė virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.