Maži pyragėliai su faršu
Reikalingi produktai (iš nurodyto kiekio išėjo 17 vienetų)
Tešlai:
- 100 g graikiško jogurto,
- 100 g sviesto,
- trupučio druskos,
- 5 g kepimo miltelių,
- 240-260 g miltų (mums užteko 245 g).
Įdarui:
- 180-200 g faršo (mes naudojome jautienos su kiaulienos),
- druskos, pipirų,
- smulkintų petražolių, krapų, svogūnų laiškų,
- 1 mažos skiltelės česnako,
- 1 v. š. grietinės,
- 70-80 g tarkuoto sūrio.
Pyragėliams aptepti reikės 1 trynio ir 1 v. š. pieno. Apibarstyti – sezamų sėklų.
Ruošiame tešlą. Sviestą sukapoti, įmaišyti jogurtą, druską, berti palaipsniui persijotus miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Įvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30-40 min.
Ruošiame įdarą. Faršą apkepti keptuvėje (be aliejaus) 5-6 min., po to dėti smulkintus svogūnų laiškus, česnaką, grietinę, prieskonius – dar kelias minutes patroškinti.
Nuimti nuo viryklės, įmaišyti žalumynus, palikti atvėsti, po to įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį.
Lipdome pyragėlius. Stala apibarstyti miltais, iškočioti tešlą mazdaug 3-4 mm storio, išspausti stikline (mūsiškė 8,5 cm skersmens) apskritimus, į jų vidurį dėti po gerą arbatinį šaukštą įdaro, užlenkti, kraštus suspausti pirštais ar šakute.
Prieš kepant aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti sezamų sėklomis.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!