Receptą „pasiskolinau“ iš močiutės – pati užaugau valgydama tokius burokėlius, o dabar valgo mano vaikai. Juose nėra nė lašo acto.
Viskas natūralu ir paprastai paruošiama.
Kiek anksčiau dalinausi močiutės receptu, receptas-kaip-uzraugti-burokelius-saltibarsciams-1691742/"="">receptas-kaip-uzraugti-burokelius-saltibarsciams-1691742/"" target="_blank">kaip užraugti burokėlius šaltibarščiams.
O dabar aprašysiu, kaip marinuoju burokėlius obuolių sultyse.
Išsiverdu burokėlius, kai ataušta, nulupu ir sutarkuoju. Dedu į puodą, užpilu natūraliomis obuolių sultimis, beriu šiek tiek druskos. Jeigu sultys nerūgščios, dar dedu citrinų rūgšties, kad burokėliai turėtų šiek tiek rūgštelės.
Viską išmaišau ir užverdu. Vos tik pradeda virti, dedu į švarius stiklainius, užsuku, statau aukštyn kojomis ir uždengiu apklotu.
Kai ataušta, nešu į rūsį laukti žiemos. Niekada neiššovė, nesugedo. Patikimas receptas.