Todel ilgai nesukusi galvos, ką gaminti pietums, ėmiau ir išviriau vištienos ir sūrio sriubos. Paprasta ir labai skani.
Vištienos sriuba su sūrio kukuliais
Reikės:
- 2 nedidelių šlaunelių,
- 2 morkų,
- 1 svogūno,
- 2-3 bulvių,
- druskos, pipirų,
- lauro lapo,
- krapų, petražolių, svogūnų laiškų,
- trupučio aliejaus.
Kukuliams:
- 50 g burokine tarka sutarkuoto sūrio,
- 1 nedidelio kiaušinio,
- 3-4 v. š. miltų.
Gaminame
Šlauneles nuplauti, dėti į puodą, užpilti vandeniu ir išvirti su druska, pipirais ir lauro lapu. Po to išimti, atvėsinti, nuimti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti.
Morkas su svogūnu supjaustyti ir apkepti keptuvėje. Bulves nuskusti ir taip pat supjaustyti.
Žalumynus susmulkinti.
Ruošiame kukulius. Į tarkuotą sūrį įmušti kiaušinį, berti miltus ir suminkyti tešlą. Padaryti mažus kukulaičius (man išėjo 20 vnt.)
Į sultinį sudėti morkas su svogūnu, trumpai pavirti, tada sudėti bulves, kukulaičius, svogūnų laiškus, dar pavirti 6-7 min. Prieš baigiant virti dėti supjaustytą mėsą ir smulkintus žalumynus .
Patiekti galite su grietine. Skanaus!