Minkšti žagarėliai tiesiog tirpsta burnoje

Daugybė gardumynų sukelia nostalgijos jausmą. Grybukai, spurgos, skruzdėlynas, medaus ar vaflių tortas... 

 Minkšti žagarėliai.<br> Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
 Minkšti žagarėliai.<br> Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-01 11:57, atnaujinta 2021-11-02 11:04

Be šių ar kitų skanumynų nebuvo įsivaizduojamas švenčių stalas prieš keletą dešimtmečių, ne mažiau jais didžiuojamasi ir dabar. 

Bet turbūt vienas populiariausių kepinių – žagarėliai, mėgstami tiek didelių, tiek mažų.

Siūlome pasaldinti dieną ir išsikepti žagarėlių pagal receptą, kuriuo dalinasi Loreta Grigalevičienė („Loretos išbandyti receptai“).

Minkšti žagarėliai

Reikės:  

  • 1,5 stiklinės kefyro,
  • 4-4,5 stiklinės miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • 3 v. š. aliejaus,
  • 4 v. š. cukraus,
  • 2 v. š. degtinės,
  • 0,5 a. š. sodos,
  • druskos žiupsnelio,
  • aliejaus žagarėliams virti,
  • cukraus pudros žagarėliams apibarstyti.

Gaminame

Į kefyrą berti sodą, išmaišyti, pilti aliejų, degtinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti. 

Berti druską, cukrų, išmaišyti, įsijoti miltus, užminkyti tešlą. Turi gautis minkšta, bet nelimpanti prie rankų tešla. 

Leisti tešlai pailsėti ~ 20min., po to iškočioti 0,3-0,5 mm storio lakštą. 

Supjaustyti norimo dydžio žagarėlius, virti aliejuje kaip spurgas iš abiejų pusių.

„Loretos išbandyti receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.