Ir štai supratau, kad nesu gyvenime kepusi blynų … su bananais. Šakar makar, ir blynai jau garavo lėkštėje.
Ir netgi ta proga išviriau kakavos, kad jei jau „vaikiškas“ meniu, tai tebūnie su tuo nostalgišku skoniu.
Blynai nėra mano maistas, bet paragauti teko. Ir labai patiko tai, kad juose nebuvo jokių prieskonių – druskos ar cukraus, bet skonio užteko į valias. Ypač su kaimiška grietine ir šiųmečiu šermukšnių pagardu.
Bananiniai blynai
2 keptuvėms blynų pasiruošiau:
- 3 didesnius kiaušinius,
- 2 didelius sunokusius bananus,
- 1 šaukštą riebios grietinės,
- 1 st. be kaupo kvietinių miltų,
- lydyto sviesto kepimui.
Bananus pirmiausiai sutrinu šakute, sudedu į gilų indą, įmušu kiaušinius, sukrečiu grietinę ir elektriniu plaktuvu išplaku viską iki vientisos masės.
Tuomet suberiu miltus ir įplaku juos į masę. Ji tampa tiršta, gerokai tirštesnė nei įprastų blynų tešla.
Keptuvėje įkaitinu šaukštą lydyto sviesto ir kepu nedidelius blynelius. Jie nesvyla, puikiai išlaiko formą ir džiugina akį.
Tiekiu, kaip ir visus blynus, su mėgstamais pagardais. Karštus. Šaltų skonis nesužavėjo.