Kalakutienos guliašas. Palaima kūnui ir sielai žvarbią dieną

Vengrišką guliašą aš gaminu su jautiena. Aš jį ilgai ir lėtai troškinu padaže su vengriškos paprikos prieskoniais. 

 Vengriškas kalakutienos guliašas su paprika.<br> Nuotr. iš „Duok druskos“.
 Vengriškas kalakutienos guliašas su paprika.<br> Nuotr. iš „Duok druskos“.
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira Šimašiutė, „Duok druskos“

Nov 29, 2017, 11:08 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 5:08 PM

Šiam troškiniui aš taip naudojau vengriškos paprikos  miltelius, bet šįkart pasirinkau kiek lengvesnę mėsą – kalakutieną. 

Tokiems troškiniams aš paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą – taip užsitikrinu, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. 

Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė arba net ir visai kitokią mėsą.

Vengriškas kalakutienos guliašas su paprika 

Reikės: 

  • 450 g kalakutienos mėsos, aš rekuosi kalakutienos kulšies mėsą;
  • 4 arbatinių šaukštelių paprikos miltelių;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 1 šaukšto aliejaus kepimui;
  • 1 svogūno, pjaustyto kubeliais;
  • 1 šaukšto koncentruotos pomidorų pastos;
  • 1 raudonosios paprikos, pjaustytos plonomis juostelėmis;
  • 1 lauro lapo;
  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio;
  • 1 šaukšto riebios grietinės;
  • druskos, pipirų.

Gaminame

Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.

Didesnėje keptuvėje virš gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, perkelkite mėsos kubelius iš ketuvės į kitą indą ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.

Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. 

Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. 

Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virsnoti apie 2 minutes, tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu pavirti dar apie 4-5 minutes.

Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais ir raugintais agurkėliais.

Receptu pasidalino „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.