Kiniški koldūnai tokie skanūs, kad sunku sustoti valgyti

Kiniški koldūnai nuo mums įprastų skiriasi ir įdaru, ir gaminimo būdu.  Jų įdarui tinka ne vien mėsa, grybai, bulvės ar kiti produktai, prie kurių mes esame pripratę. 

 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
 Kiniški koldūnai.<br> K.Krivicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

2018-01-17 15:53, atnaujinta 2023-01-16 11:38

Šie koldūnai su daug traškių daržovių, o visą gėrį vainikuoja du padažai, kurie suteikia visiškai naujus skonius ir patirtį.

Šių koldūnų tiesiog neįmanoma sustoti valgyti... Būtinai išbandykite! 

Jiaozi arba kiniški koldūnai  

Tešlai naudokite bet kokią mėgstamą virtinukų tešla.

Vienam padažui reikės: 

  • ¼ puoduko sojų padažo, 
  • ½ puoduko ryžių acto, 
  • 1 šaukšto smulkintų laiškinių česnakų (chives), 
  • 2 šaukštų truputį pakepintų sezamų sėklų, 
  • 1 a.š. aitriųjų paprikų ir česnakų (sriracha) padažo. 

Antrajam padažui reikės: 

  • ½ puoduko sojų padažo, 
  • 1 šaukšto ryžių acto,
  • 1 a. š. smulkinto imbiero,
  • 1 a. š. smulkinto česnako, 
  • 1 a. š. rudojo cukraus. 

Įdarui reikės:

  • 300 g faršo (kiaulienos, paukštienos ar jautienos), 
  • 2 skiltelių smulkinto česnako, 
  • 1 kiaušinio, 
  • 1 šaukšto sojų padažo, 
  • 1 šaukšto sezamų aliejaus, 
  • ½ šaukšto smulkinto imbiero, 
  • smulkintų daržovių, kaip sakoma, „iš akies“ – morkų, mėlynojo kopūsto, pievagrybių, cukinijos, svogūnų laiškų, pankolio. 

Viską sumaišome ir sulipdome koldūnus.  Gariname specialiame puode 30 min. Garintuvo dugną patepame aliejumi, kad nepriliptų. 

Šiuos koldūnus taip pat galima kepti arba virti. 

Skanaus! 

Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.