Mūsų šeimoje šis troškinys taip ir vadinamas - „Kelias į vyro širdį“.
Troškiniui reikės:
- 2 vidutinio dydžio morkų,
- 1 didelio svogūno,
- 4 skiltelių česnako,
- 600 g kiaulienos filė,
- 4 šaukštų miltų,
- 1/2 arba 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
- 1/2 arba 1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,
- 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
- 1 šaukštelio susmulkintų petražolių,
- aliejaus,
- druskos,
- 2 arbatinių šaukštelių sauso sultinio,
- 12 šaukštų pomidorų padažo,
- 1 kupino šaukštelio cukraus,
- žiupsnelio smulkintų krapų,
- kelių čiobrelio šakelių.
Kaip gaminti
1. Morkas nuskuskite. Padalykite perpus svogūną ir nulupkite. Česnakus nulupkite. Kiaulienos filė supjaustykite 1 cm kubeliais. Miltus sumaišykite su juodaisiais pipirais, aitriosios paprikos milteliais, džiovintais raudonėliais ir susmulkintomis petražolėmis.
2. Mėsos kubelius apvoliokite miltuose.
3. 2 arbatinius šaukštelius sultinio miltelių suberkite į ąsotį ir užpilkite puse litro verdančio vandens. Maišykite, kol sultinys ištirps.
4. Keptuvėje virš kaitrios ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Kepkite mėsą 15 min., kol apskrus. Pagardinkite druska pagal skonį.
Kitoje keptuvėje taip pat įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite 1 min, kol šiek tiek parus. Sutarkuokite morkas. Iškepusią mėsą sudėkite į prikaistuvį. Ant mėsos sudėkite apkepintus svogūnus ir sutarkuotas morkas. Supilkite sultinį ir užvirkite maišydami. Paskui troškinkite ant mažos ugnies 30-40 min., vis pamaišant.
Kai iki troškinimo pabaigos bus likusios 5 min, sausoje keptuvėje virš vidutinės ugnies 1 min. pakepkite pomidorų padažą. Jį įmaišykite į troškinį, taip pat į troškinį įmaišykite cukrų, krapus, čiobrelius ir druskos pagal skonį.
Skanaus!