Naujovių ieškotojams – gurmaniškas kepsnys

Šio kepsnio turi paragauti visi gurmanai ir naujovių ieškotojai. 

Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (7)

Riebus katinas

Feb 14, 2018, 6:01 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:04 PM

Tai grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė, patiekta su šviežių burokėlių, gražgarsčių lapais bei pipirnės daigais su balzaminio acto karamelės užpilu.

Norintys paragauti krokodilienos neprivalės vykti į Afriką medžioti krokodilų – šios mėsos galima įsigyti ir Lietuvoje.

Patiekalą kepiau keramikinėje kepsninėje, bet pateiksiu galimus ir kitus gaminimo būdus. 

Kepta krokodilienos filė

Reikės: 

0,5 kg krokodilienos filė,

1 nubraukto a. š. Himalajų druskos,

1 nubraukto a. š. penkių rūšių pipirų,

¼  pakelio sviesto,

kelių šviežių burokėlių lapų,

kelių šviežių gražgarsčių lapų,

1 žiupsnelio pipirnės daigų,

1 nubraukto a. š. balzaminio acto karamelės.

Kaip gaminti

Grilyje. Krokodilienos filė pabarstome druska, pipirais, ištepame tirpintu sviestu ir dedame ant kepimui skirtos kedro ar vyšnios medžio lentelės. Kepame grilyje 100-120 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kepdami galite parūkyti vyšnios drožlėmis, kurios suteiks išskirtinį skonį bei spalvą.

Baigus kepti patiekiame su lentele, ant kurios kepėme. Šalia dedame burokėlių, gražgarsčių lapų, pipirnės daigų, apšlakstome balzaminio acto karamele ir pabarstome druska.

Orkaitėje. Kepame 150-160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.

Skanaus.

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.