Tai grilyje kepta ir rūkyta krokodilienos filė, patiekta su šviežių burokėlių, gražgarsčių lapais bei pipirnės daigais su balzaminio acto karamelės užpilu.
Norintys paragauti krokodilienos neprivalės vykti į Afriką medžioti krokodilų – šios mėsos galima įsigyti ir Lietuvoje.
Patiekalą kepiau keramikinėje kepsninėje, bet pateiksiu galimus ir kitus gaminimo būdus.
Kepta krokodilienos filė
Reikės:
0,5 kg krokodilienos filė,
1 nubraukto a. š. Himalajų druskos,
1 nubraukto a. š. penkių rūšių pipirų,
¼ pakelio sviesto,
kelių šviežių burokėlių lapų,
kelių šviežių gražgarsčių lapų,
1 žiupsnelio pipirnės daigų,
1 nubraukto a. š. balzaminio acto karamelės.
Kaip gaminti
Grilyje. Krokodilienos filė pabarstome druska, pipirais, ištepame tirpintu sviestu ir dedame ant kepimui skirtos kedro ar vyšnios medžio lentelės. Kepame grilyje 100-120 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Kepdami galite parūkyti vyšnios drožlėmis, kurios suteiks išskirtinį skonį bei spalvą.
Baigus kepti patiekiame su lentele, ant kurios kepėme. Šalia dedame burokėlių, gražgarsčių lapų, pipirnės daigų, apšlakstome balzaminio acto karamele ir pabarstome druska.
Orkaitėje. Kepame 150-160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Skanaus.