Ciberžolė derėjo puikiai, ir skonis nebuvo specifinis, labiau įdomus, neragautas.
Apkepą kepu 28 cm silikoninėje formoje.
Saulėtas varškės apkepas
Reikalingi produktai:
- 800 g varškės,
- 4 dideli kiaušiniai,
- 4 v. š. rudojo cukraus,
- 4 v. š. manų kruopų,
- 4 v. š. kambario temperatūros pieno,
- 2 v. š. trupintų vaflių lakštų,
- 1 v. š. ciberžolės,
- 2 v. š. kokosų rupinių.
Naudoju virtuvinį kombainą tik iš tingėjimo, viską galima sumaišyti ir rankomis.
Pirmiausiai manų kruopas užpilu pienu ir palieku dešimčiai minučių brinkti. Tuomet išplaku atskirtus kiaušinių baltymus.
Imuosi likusių produktų – maišau trynius su cukrumi, dedu manų kruopas ir varškę. Į išplaktą masę atsargiai įmaišau vaflių trupinius ir galiausiai plaktus baltymus, pilu į silikoninę formą, gausiai užbarstau kokosų rupiniais ir juos šaukštu lengvai įspaudžiu į varškės masę.
Variacijos – galima kepti ir sūrų apkepą, tuomet vietoj cukraus dedu 1 arbatinį šaukštelį druskos. Vaflių galima nedėti, o viršų barstyti kokosų drožlėmis arba avižiniais dribsniais.
Kepu apie 40-50 min. 180 C. Tiekiu karštą su grietine, grietinės-sviesto padažu ar uogų pagardu.
Patarimas – varškės masėje labai dera mirkytos razinos ar džiovintos slyvos, šviežių obuolių gabaliukai.
Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“