Šias dešreles galėsite virti, kepti kepsninėje ar orkaitėje.
Dešrelės su česnakais ir juodaisiais pipirais
Reikės:
- 1,8 kg kiaulienos šoninės,
- 10 skiltelių česnako, tarkuoto,
- 3 šaukštų juodųjų pipirų,
- druskos.
Su sūriu ir „Sriracha“ prieskonių mišiniu (arba aitriąja paprika)
Reikalingi produktai:
- 1,2 kg kiaulienos šoninės,
- 400 g brandinto Čederio sūrio, tarkuoto,
- 5 šaukštai „Sriracha“ prieskonių mišinio (arba 2 a.š. aitriosios paprikos),
- druskos, jeigu trūksta.
Kam per riebu, galima įdėti jautienos.
Kaip gaminti
Mėsą sumalti, sumaišyti su prieskoniais. Masę sukimšti į žarnas.
Pagamintas dešreles bent porą dienų brandinti šaldytuve.
Nuplautas (ir nuskustas, jeigu norite) bulves kepti 35 min. 200°C karštyje. Šalia sudėti dešreles ir kepti dar 20-25 min.
Jei kepate kepsninėje, bulves kepkite netiesioginėje kaitroje, o prieš dedant dešreles užmeskite alksnio malką gardesniam dūmui.
Skanaus!