Paprastutis, bet labai skanus pyragas – daug obuolių ir mažai tešlos

Kai norisi pasaldinti dieną – išsikepkite šį kvapnų, skanų obuolių pyragą. Tikrai labai paprastutis, su daug daug obuolių ir mažai tešlos. 

 Obuolių pyragas.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Obuolių pyragas.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Mar 8, 2018, 3:03 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 4:35 PM

Obuolių pyragas

Reikalingi produktai (26 cm skersmens torto formai):

  • 4 (M dydžio) kiaušiniai, 
  • 130 g cukraus, 
  • 40 g ištirpinto sviesto, 
  • 200 ml pieno (kambario temperatūros),
  • 150 g miltų, 
  • vanilės aromato, 
  • žiupsnelio druskos, 
  • 1 a. š. kepimo miltelių (nubraukto), 
  • 6 obuolių, 
  • migdolų drožlių. 

Kaip gaminti  

Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą, pieną, vanilės aromatą, berti druską, persijotus miltus su kepimo milteliais ir trumpai viską išplakti.

Tešla gaunasi skystoka, bet taip ir turi būti, miltų daugiau neberkite.

Obuolius nulupti, perpjauti perpus, pašalinti sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti juos į tešlą ir išmaišyti. 

Torto formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu dugną ir kraštus, supilti tešlą, virsų apibarstyti migdolų drožlėmis. 

Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 45-55 min. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku.

Skanaus! 

Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.