Obuolių pyragas
Reikalingi produktai (26 cm skersmens torto formai):
- 4 (M dydžio) kiaušiniai,
- 130 g cukraus,
- 40 g ištirpinto sviesto,
- 200 ml pieno (kambario temperatūros),
- 150 g miltų,
- vanilės aromato,
- žiupsnelio druskos,
- 1 a. š. kepimo miltelių (nubraukto),
- 6 obuolių,
- migdolų drožlių.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą, pieną, vanilės aromatą, berti druską, persijotus miltus su kepimo milteliais ir trumpai viską išplakti.
Tešla gaunasi skystoka, bet taip ir turi būti, miltų daugiau neberkite.
Obuolius nulupti, perpjauti perpus, pašalinti sėklas, supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti juos į tešlą ir išmaišyti.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu dugną ir kraštus, supilti tešlą, virsų apibarstyti migdolų drožlėmis.
Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 45-55 min. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“