Faršo keksiukai su įdaru
Reikalingi produktai (6 vnt.):
- 500 g maišyto faršo (aš maišiau kiaulieną, jautieną ir kalakutieną),
- 1 kiaušinio,
- 1 skiltelės česnako,
- 0,5 svogūno,
- 1 gero v. š. manų kruopų,
- druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių,
- džiovintų raudonėlių.
Įdarui:
- 1,5 virto kiaušinio,
- 40 g šalto sviesto,
- 50 g sūrio,
- druskos, pipirų,
- smulkintų petražolių su krapais.
Kaip gaminti
Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti svogūną su česnaku, berti manus, prieskonius, žoleles ir gerai išmaišyti. Padalinti į 6 lygias dalis.
Įdaras. Kiaušinį, sūrį ir sviestą sutarkuoti smulkia tarka. Berti prieskonius, smulkintus žalumynus, gerai išmaišyti ir padalinti į 6 dalis. Padaryti kamuoliukus.
Iš faršo formuoti paplotėlį, dėti įdarą, suspausti kraštus, suformuoti apskritimą ir dėti į keksiuko formelę (naudojau silikonines formeles keksiukams kepti, jas sudėjau į keksiukų skardelę).
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Patiekti su norimu garnyru ar salotomis.