Vištienos balandėliai su Pekino kopūstu
Reikės:
- 1 Pekino kopūsto,
Įdarui:
- 500 g vištienos faršo,
- 1 kiaušinio,
- 120 g virtų ryžių,
- 150 g voveraičių (turėjau šaldytų, bet galima naudoti ir kitus grybus),
- 1 nedidelio svogūno,
- 1 skiltelės česnako,
- džiovintų raudonėlių, raudonosios paprikos miltelių, smulkintų petražolių,
- druskos, pipirų.
Troškinimui:
- 2-3 morkų,
- 1 svogūno,
- 1 česnako skiltelės,
- 1-2 lauro lapų,
- pomidorų padažo,
- sultinio,
- petražolių.
Kaip gaminti
Į faršą įmušti kiaušinį, berti ryžius, prieskonius, smulkintą česnaką ir gerai išmaišyti. Svogūną ir voveraites supjaustyti, apkepti keptuvėje ir įmaišyti į faršą.
Pekino kopūsto lapus trumpai (1-2 min.) apvirti pasūdytame vandenyje, ant jų dėti paruošto faršo, susukti balandėlius ir sudėti į puodą.
Troškinimui morkas nuskusti, sutarkuoti stambia tarka ir apkepti keptuvėje kartu su supjaustytu svogūnu ir česnaku, kol pradės minkštėti. Galiausiai įmaišyti pomidorų padažą ir užpilti ant balandėlių. Taip pat supilti sultinį, dėti lauro lapus, prieskonius ir troškinti virš mažos ugnies apie 35-40 min.
Patiekti su bulvių koše ar virtomis bulvėmis.
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“