Ir ką – susigundžiau. Pagaminau kibinus.
Tiesa ta, kad tešloje visai nesijaučia varškės, tešla labai lengva, paprasta ir greitai pagaminama.
Kalbant apie skonį, tai čia jau kaip kam: dukrai labai patiko, man, tėvukams, kaimynei – nieko, o vyrui – ne.
Žodžiu, išvada peršasi tokia: kiek žmonių – tiek nuomonių.
Štai varškinės tešlos receptas (aš gaminau iš dvigubos normos ir man gavosi 24 kibinai).
Varškinės tešlos kibinai su kalakutiena
Reikės:
- 180 g varškės,
- 120 ml kefyro,
- 300 g miltų,
- 3-4 v. š. aliejaus,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 0,5 kg maltos kalakutienos,
- svogūno,
- prieskonių, prieskoninių žolelių,
- druskos,
- sviesto,
- 1 kiaušinio plakinio kibinams aptepti.
Kaip gaminti
Visus recepte tešlai skirtus produktus gerai išmaišiau ir užminkiau tešlą.
Pasiruošiau idarą.
Iš varškinės tešlos masės iškočiojau apskritimus, dėjau įdaro ir formavau kibinus.
Paruoštus kibinus sudėjau ant skardos su kepimo popieriumi, aptepiau kiaušinio plakiniu.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Skanaus!
Receptą išbandė „Gamink su Audrone“