Dėl rabarbarų rūgštelės šis vyniotinis nėra labai saldus. O jeigu norite, galite naudoti ir kitokias uogas.
Rabarbarų vyniotinis
Reikalingi produktai:
- 5 stiklinės smulkintų rabarbarų,
- 1 stiklinė braškių,
- 2,5 stiklinės cukraus,
- 2 šaukšteliai cinamono,
- 150 g minkšto sviesto,
- 200 g maskarponės sūrio,
- 4 dideli kiaušiniai,
- 1 šaukštas citrinos sulčių,
- 3/4 stiklinės miltų,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- 1/2 šaukštelio druskos,
- cukraus pudros.
Į didelį prikaistuvį suberkite rabarbarus, braškes, 2 stiklines cukraus ir cinamoną. Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišant, kol rabarbarai suvirs į košę ir bus panašu į uogienę. Atvėsinkite.
Stačiakampę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite riebalais ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje 3 minutes plakite kiaušinius, palaipsniui suberkite likusį cukrų, supilkite citrinos sultis ir plakite dar porą minučių. Suberkite dalimis sausus produktus ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo skardą, išlyginkite paviršių (neturi būti storas). Kepkite 190 C temperatūroje apie 15 min., tešla turi gražiai pagelsti.
Iškepusį kepinį išimkite iš orkaitės, išverskite ant rankšluosčio, nuplėškite kepimo popierių ir lengvai susukite į ritinį.
Minkštą sviestą išplakite su maskarponės sūriu iki standaus kremo.
Atvėsusį vyniotinį ištiesinkite, aptepkite maskarponės kremu, ant viršaus dėkite rabarbarų ir braškių uogienės, susukite vyniotinį.
Dėkite į lėkštę siule į apačią ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.