Puikiai tinka į gamtą, gali ir vaikai užkandžiauti... Žodžiu, imkite ir gaminkite.
Užkandžių kamuoliukai su sūriu ir vynuogėmis
Reikės:
- 10 vynuogių be kauliukų,
- 200 g fetos sūrio,
- 2 nepilnų šaukštų grietinės,
- 200 g pistacijų.
Kaip gaminti
Vynuoges nuplaukite ir nusausinkite.
Fetos sūrį sumaugykite šakute, dėkite grietinės (galite įberti maltų pipirų pagal skonį) ir gerai išmaišykite, kad gautusi vientisa masė.
Pistacijų riešutus sutrinkite iki smulkių gabaliukų (ne miltų) ir suberkite į lėkštutę.
Šiek tiek padrėkinkite delnus ir šaukšteliu pakabinkite sūrio masės. Į vidurį dėkite vynuogę ir gražiai aplipinkite sūrio mase, padarydami gražų kamuoliuką.
Apvoliokite smulkintuose riešutuose.
Įsmeikite medinį smeigtuką.
Palaikykite šaldytuve, nors galite tiekti ir iš karto.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“