Jeigu grilyje kepti vištieną – tai tik taip: pirštelius apsilaižysite

„Savaitgaliais kepdami vištieną ant grotelių visuomet naudojamės šiuo receptu. Gal šimtą kartų išbandytas, bet dar neatsibodo.  

 Grilyje kepta vištiena.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Grilyje kepta vištiena.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 2:56 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:41 AM

Be to, šis marinatas tinka ir vištai, keptai orkaitėje“, – rašo mūsų skaitytoja Vaida, receptą pasiūliusi konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. 

Jos marinato pagrindas – kefyras, vištienai suteikiantis sultingumo, o aromato ir skonio suteikia imbieras, česnakai ir aitriosios paprikos.

Dalinamės Vaidos receptu – išbandykite. „Pirštelius apsilaižysite!“, – pažadėjo ji. Skaitykite, bandykite, ragaukite ir patys dalyvaukite – konkurso sąlygas rasite žemiau.

Paukštienos marinatas 

Reikės:

  • 0,5 l kefyro, 
  • 1-2 aitriųjų paprikų be sėklyčių, 
  • gabalėlio imbiero šaknies, 
  • 4 česnako skiltelių, 
  • 6 v. š. aliejaus, 
  • druskos, pipirų.

Šio kiekio pakaks maždaug 1-1,5 kg paukštienos užmarinuoti.  

Visus ingredientus sutarkuokite, sumalkite ar susmulkinkite kombainu į tyrelę ir sumaišykite su kefyru.

Dėkite paukštieną į marinatą ir marinuokite mažiausiai 6-8 valandas. Kepkite ant grotelių vartydami, kepimo metu aptepkite keliais šaukštais marinato.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.