Iš nurodyto produktų kiekio išeina 3 l paruošto deserto. Jeigu jums per daug, produktų kiekį mažinkite per pusę.
Ledų putėsiai su žele ir vaisių gabaliukais
Reikalingi produktai (10 porcijų):
1 litras ledų;
4 pakeliai persikų želės;
2 bananai;
1 indelis konservuotų persikų.
Kaip gaminti
Iš vakaro 2 persikų želę paruoškite pagal instrukciją (2 pakelius želės užpilkite 1 l vandens) ir palikite sustingti.
Kitą dieną (arba kai jau bus sutingusi želė) likusius du želės pakelius užpilkite karštu vandeniu (1 litru) ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Ledus atitirpinkite, įmaišykite atvėsusią želę. Gerai išplakite.
Supjaustykite sustingusią želę mažais gabaliukais. Persikus ir bananus taip pat pasmulkinkite.
Į ledų plakinį sudėkite vaisius ir dalį sustingusios želės. Viską gerai išmaišykite.
Indą, kuriame ruošite desertą, ištepkite aliejumi. Sudėkite želės gabalėlius ir užpilkite ledų plakiniu su žele ir vaisiais.
Dėkite į šaldytuvą stingti mažiausiai 3 val.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“