O uogas ar vaisius galite dėti kokius tik norite ir mėgstate.
Varškės apkepas su vyšniomis
Reikalingi produktai (22-24 cm skersmens formai):
- 5 (M) kiaušiniai,
- 500 g kreminės varškės,
- 100 g manų,
- 100 g minkšto sviesto,
- 100 g cukraus,
- 60 ml pieno,
- vanilės,
- trupučio druskos,
- 500 g šviežių vyšnių (svoris be kauliukų),
- miltelinio cukraus apkepui apibarstyti.
Kaip gaminti
Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su druska iki standumo.
Cukrų, vanilę ir sviestą gerai išplakite. Tada sudėkite trynius ir toliau plakite iki vientisos masės. Po to įmaišykite varškę, manus, pieną, dar kartelį gerai viską išplakite.
Galiausiai atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus, o po to suberkite vyšnias (keletą pasilikite, jas išdeliosite ant viršaus) ir permaišykite.
Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite sviestu, kraštus taip pat, pabarstykite manų kruopomis, supilkite masę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min.
Patiekite su grietine, vaniliniu padažu ar trintomis uogomis.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“