Jeigu norite daugiau uogų skonio – jų kiekį galite padidinti. Pyragas bus tik drėgnesnis.
Svarbu nekepti pyrago pernelyg aukštoje temperatūroje, kad neišsausėtų.
Kol jis keps, namai kvepės dieviškai, o kai atauš, mėgausitės minkštu ir nuostabiai aromatingu skanėstu.
Pyragas su braškėmis
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 2 puodelių kvietinių miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnio druskos,
- 0,5 puodelio geros kokybės augalinio aliejaus,
- 1 puodelio cukraus,
- 1 puodelio grietinės,
- 350 g braškių,
- miltelinio cukraus pyragui apibarstyti.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 laipsnių.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suplakite šluotelele. Dėkite grietinę, aliejų ir gerai išmaišykite. Berkite cukrų, druską, suplakite. Galiausiai sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
Kepimo formą sutepkite riebalais, pabarstykite miltais.
Dėkite pusę tešlos, ant jos – pusę nuplautų ir nusausintų braškių (jeigu didelės – perpjaukite perpus), supilkite likusią tešlą ir ant viršaus suberkite likusias braškes.
Kepkite 50-60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Leiskite atvėsti, apibarstykite milteliniu cukrumi ir mėgaukitės.
Daugiau skanėstų su braškėmis receptų rasite žemiau.