Šis desertas lengvas, burnoje tirpstantis, glotnus.
Ko gero, visi jau išbandėte klasikinį panakotos receptą, tad šį kartą dalinuosi mėtinio deserto idėja.
Orginaliame recepte buvo reikalingas rabarbarų padažas, bet aš jį pakeičiau tiesiog aviečių želė. TO-BU-LA.
Mėtinė panakota su aviečių žele
Reikalingi produktai:
- 250 ml riebios grietinėlės,
- 250 ml pieno,
- 80 g cukraus,
- 10 g želatinos,
- keletas šviežių mėtos šakelių,
- 1 pakelis aviečių želė (galite dėti kito skonio),
- vanduo.
Kaip gaminti
Želatiną užmerkite šaltame vandenyje, kad išbrinktu.
Mėtas sutrinkite prieskonių grūstuvėje su cukrumi.
Puode pakaitinkite grietinėlę, pieną ir mėtas su cukrumi, kai tik užvirs, nukaiskite.
Įmaišykite išbrinkusią želatiną ir laukite, kol ištirps. Palikite vėsti iki kambario temperatūros, tada perkoškite, kad neliktų mėtų ir supilstykite į indelius, kuriuose patieksite desertą. Statykite į šaldytuvą, kol sustings.
Želę paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik pilkite mažiau vandens, išmaišykite, kad ištirptų ir atvėstų.
Kai indeliuose sustings desertas, užpilkite ant viršaus želės ir dėkite atgal į šadytuvą, kad sustingtų želė.
Skanaus.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“