Pievagrybių šašlykai maloniai nustebino ir mėsėdžius, ir vegetarus

Praėjusį savaitgalį daugelio kiemuose ar sodybose rūko kepsninės ar griliai. Jeigu tikėsime prekybininkais, per Jonines karaliavo šašlykai. 

 Pievagrybių šašlykai, virš žarijų kepti grybai.
 Pievagrybių šašlykai, virš žarijų kepti grybai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2018, 11:17 AM, atnaujinta Jun 19, 2023, 3:24 PM

Tačiau ne visi kepė mėsiškus šašlykus. „Skonio“ skaitytoja Jūratė V. namiškiams ir svečiams iškepė pievagrybių šašlykų. 

„Kadangi tarp svečių buvo nevalgančių mėsos sugalvojau jiems iškepti pievagrybių šašlykų. Maloniai nustebę buvo net ir mėsėdžiai – kepti grybai tiko su kiaulienos šašlykais kaip garnyras“, – rašo Jūratė.

Dalinamės jos receptu. „Labai lengva pagaminti, o rezultatas patiks visiems“, – pažadėjo Jūratė.

Pievagrybių šašlykai

Reikės: 

  • 0,5 kg pievagrybių.

Marinatui: 

  • 1 citrinos sulčių, 
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus, 
  • 1 a. š. druskos, 
  • 1 a. š. cukraus, 
  • 1-2 skiltelių česnako, 
  • 1 v. š. balzaminio acto,
  • petražolių.

Visus marinatui skirtus ingredientus sutrinkite kokteilinėje ir sumaišykite su pievagrybiais. Palaikykite bent 30 minučių, galima ir ilgiau. 

Suverkite ant iešmų ar medinių iešmelių ir kepkite virš žarijų nuolat vartydami apie 7-8 minutes. Stebėkite, kad nedegtų. Iškepę grybai turi būti minkšti. 

Nuimkite nuo iešmo, sudėkite į dubenį, uždenkite folija ir palaikykite šiltai keletą minučių. 

„Skanaus visiems!“ – palinkėjo Jūratė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.