Geriausia jį kepti ketaus keptuvėje, kurią galima kaitinti ir ant viryklės, ir orkaitėje. Jeigu jos neturite, karamelės sluoksnį pasigaminkite prikaistuvyje ar puode ir supilkite į kepimo formą.
Pyragas su karamelizuotais bananais
Reikalingi produktai
Karamelizuotų bananų sluoksniui:
- 55 g nesūdyto sviesto,
- 65 g rudojo cukraus,
- 4 prinokę bananai,
- 1/4 a. š. jūros druskos.
Tešlai:
- 180 g miltų,
- 1,5 a. š. kepimo miltelių,
- 3/4 a. š. jūros druskos,
- 0,5 puodelio aliejaus,
- 220 g cukraus,
- vanilės,
- 1 didelio kiaušinio,
- 1 trynio,
- 1 puodelio kambario temperatūros pasukų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą ištirpinkite virš vidutinės ugnies, dėkite cukrų, druską ir maišydami kaitinkite, kol ištirps.
Bananus perpjaukite išilgai perpus, nulupkite ir dėkite ant dugno nupjautąja puse žemyn lengvai įspausdami juos į karamelės sluoksnį. Dėliokite, kol padengsite visą kepimo formos dugną.
Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus sausus produktus, kitame – aliejų, cukrų, vanilę, dėkite kiaušinį, trynį ir vėl sumaišykite. Supilkite pasukas, išmaišykite ir atsargiai sumaišykite sausus ir drėgnus ingredientus. Nepermaišykite.
Supilkite tešlą ant bananų, dėkite į orkaitę ir kepkite 35-40 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.
Leiskite pastovėti 5 minutes, po to apverskite formą ir išimkite pyragą. Jeigu prie dugno liko prilipusios karamelės ar bananų, atsargiai nulupkite ir dėkite ant pyrago viršaus.
Leiskite pyragui pastovėti, kol karamelė sukietės. Patiekite su ledais.
Pyragas gali stovėti tris dienas, tačiau skaniausias tą pačią dieną.