Daugeliui patiks ir tai, kad šie agurkėliai lengvai ir greitai pagaminami, nes jų nereikia kaitinti.
Išsisaugokite arba užsirašykite šį receptą į savo užrašų knygelę – jis to vertas.
Su citrina marinuoti saldžiarūgščiai agurkėliai
Reikės:
- mažų agurkėlių.
Kiekvienam stiklainiui reikės:
- 1-2 skiltelių citrinos,
- 4 česnako skiltelių,
- krapų,
- 2 lauro lapų,
- 0,5 a. š. garstyčių sėklų,
- po tris kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius.
Marinatui reikės (1 l vandens):
- 3 v. š. cukraus,
- 1,5 v. š. druskos,
- 1 a. š. citrinų rūgšties.
Kaip gaminti
Agurkėlius gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite tris valandas. Po to nupjaustykite galiukus.
Visus prieskonius sudėkite į iškaitintus stiklainius, tampriai sudėkite agurkėlius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 20 minučių.
Nupilkite vandenį į tuščią puodą, išmatuokite jo kiekį, įpilkite dar šiek tiek virinto vandens, kad turėtumėte marinato atsargai.
Ištirpinkite jame atitinkamą kiekį druskos, cukraus, citrinų rūgšties.
Į kiekvieną agurkų stiklainį dėkite po skiltelę ar dvi citrinos, užpilkite marinatu ir uždarykite.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite, kol atauš. Apkamšyti nebūtina.