Viską šiek tiek papuošiau burnočio sėklomis, ir viskas. Braškės – pati geriausia puošmena, ir šis šaldytas jogurtas kalba pats už save.
Tokį patį šaltą desertą galite paruošti ir savo augintiniui. Gal tik vanilės ir sirupo nedėčiau, užtektų ir jogurto su uogomis. Mano šuo nepakelia karščio, o tokius ledus laižo net išsprogdinęs savo dideles akis.
O dabar – tiesiai prie mūsų skanėsto.
Lengva paruošti, šaldome porą valandų ir skanaujame.
Jogurtiniai batonėliai su braškėmis
Reikalingi produktai:
- 400 ml graikiško jogurto;
- 50 ml agavų sirupo;
- 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
- 1/4 a. š. citrinų sulčių;
- žiupsnis jūros druskos;
- braškių;
- juodųjų serbentų;
- kitų uogų: aviečių, žemuogių, galima dėti granolos arba riešutų.
- Papuošti – vyšnių, burnočio sėklų.
Kaip gaminti
Kepimo formoje patiesiame kepimo popieriaus.
Dideliame dubenyje sumaišome jogurtą su agavų sirupu, vanile, citrinų sultimus ir druska. Gerai išmaišome, supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginame paviršių.
Dėliojame smulkintas braškes, serbentus, kitas uogas. Papuošiame burnočių sėklomis, jeigu norite dar dėkite granolos, smulkintų riešutų.
Dedame į šaldiklį 2-3 valandoms. Supjaustome gabalėliais ir patiekiame.
Galima daryti plonesnį jogurto sluoksnį, tada padas bus traškesnis ir greičiau sustings.
Kambario temperatūroje ilgai nelaikome, nes batonėliai greitai pradės tirpti.
Šaldytas jogurtas man patinka labiau nei ledai, nes jaučiu, jog valgau sveikiau. Jis pakankamai riebus, tad nesijaučia, jog valgytum tiesiog šerbetą. Na o su uogomis galima eksperimentuoti, ir kiekvieną kartą išgauti vis kitokį vaizdą.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“