Neturite laiko pusryčiams? 5 greitų, maistingų ir skanių pusryčių idėjos

Kartais per skubėjimą ryte nespėjame pavalgyti pusryčių, o jei ką ir suvalgome, tai tikriausiai visiškai ką nors nemaistingo ir nenaudingo organizmui.

 Kiaušinienės keksiukai.<br> 123rf.com nuotr.
 Kiaušinienės keksiukai.<br> 123rf.com nuotr.
 Blyneliai.<br> 123rf.com nuotr.
 Blyneliai.<br> 123rf.com nuotr.
 Avižinė košė.<br> 123rf.com nuotr.
 Avižinė košė.<br> 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 Žemės riešutų sviesto batonėliai.<br> 123rf.com nuotr.
 Žemės riešutų sviesto batonėliai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 7:56 AM, atnaujinta Jul 19, 2018, 7:57 AM

Naujienų portalui menshealth.com sporto mitybos specialistė Marie Spano papasakojo, kaip ryte pasigaminti greitus, bet maistingus ir skanius pusryčius.

1. Kiaušinienės keksiukai

Išplakite kiaušinius (kiekis priklauso nuo jūsų poreikio), įdėkite kokių norite priedų, pavyzdžiui, sūrio, paprikos, špinatų, svogūnų ir pan. Nepamirškite druskos, pipirų ir prieskonių.

Keksiukų formeles ištepkite aliejumi arba sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Supilkite masę į formeles ir kepkite 12–15 minučių.

Viską galite pasiruošti iš vakaro, kad ryte tereikėtų tik pasišildyti. Be to, važiuodami į darbą šiuos keksiukus galite valgyti ir šaltus.

2. Daug baltymų turintys blyneliai

Galite pasiruošti savo mėgstamą tešlą arba naudoti jau parduodamus mišinius, į kuriuos reikia įpilti tik vandens.

Blynelius taip pat galite išsikepti vakare arba palikti tešlą šaldytuve per naktį, kad išsikeptumėte vos prabudę.

3. Avižinė košė

Mitybos specialistės teigimu, geriausia avižų košės gaminimo dalis yra ta, kad tai nereikalauja daug pastangų.

Į dubenėlį supilkite avižas, užpilkite jas vandeniu arba pienu ir palikite šaldytuve per naktį. Ryte galėsite pasišildyti bei pagardinti šviežiais vaisiais ar riešutais.

4. Kietai virtas kiaušinis

Tiesa, kiaušiniai jau gali būti nusibodę, tačiau pasiruošti juos iš vakaro kitos dienos pusryčiams yra puikus triukas.

Kiaušinius virti reikia 8-10 min, kai atvės, padėkite į šaldytuvą, o ryte turėsite labai greitą ir paprastą pusryčių užkandį.

5. Žemės riešutų sviesto batonėliai

Sumaišykite pusę puodelio riešutų sviesto, ketvirtadalį puodelio medaus ir vieną puodelį avižų.

Formuokite batonėlius ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių Celsijaus, 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, palaukite kol atvės. Galite juos laikyti šaldytuve arba paprasčiausiai spintelėje.

Skanių pusryčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.