Šaldyta pomidorų tyrė žiemai – ne kartą pasiteisinęs metodas

Kai grįžti po atostogų ir randi daug pernokusių pomidorų, juos reikia gelbėti. O galbūt jūs turite jų tiek, kad tiesiog nebespėjate suvalgyti? 

Šaldyta pomidorų tyrė.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Šaldyta pomidorų tyrė.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2018-08-07 12:21, atnaujinta 2023-08-08 10:22

Siūlau pasigaminti pomidorų tyrę ir ją užšaldyti. Puikiausiai tinka troškiniams žiemą – jie kvepės tikru pomidoru. 

Šaldyta pomidorų tyrė 

Reikalingi produktai:

  • pomidorai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • žiupsnis pipirų;
  • žiupsnis druskos.

Kaip gaminti

Pomidorus nuplauname, nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu), perliejame šaltu vandeniu. Nulupame odeles. Sutriname maisto smulkintuvu. 

Trintos masės man gavosi 1 litras. Pagardiname druska, pipirais ir įspaudžiame česnako. 

Pomidorų tyrę pilstome į ledukų formeles ir užšaldome. Taip man labai patogu, nes pomidorų tyrės pasiimi kiek nori ir niekada nebūna per daug. 

Taip pomidorus šaldau jau keletą metų. Man pasiteisinęs dalykas.

Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?