Valgydami su vyru prisiminėme ir nerūpestingą vaikystę, ir kaip skirtingai gamindavo bulvinius patiekalus mano mama, o vyrui – jo mylima močiutė.
Žodžiu, vakarienė buvo labai skani ir kupina prisiminimų.
Virtų bulvių ir varškės kukuliai
Reikės:
- 7-8 vidutinio dydžio bulvių
- 1 pak. varškės (180 g, 9 proc.)
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. bulvių krakmolo
- 3 v.š. miltų
- druskos
Gaminimo eiga
Pasirinkau trumpesnį gaminimo būdą: bulves supjausčiau mažesniais gabaliukais ir išviriau su druska.
Išvirtas bulves sugrūdau ir į kiek atvėsusias bulves įmušiau kiaušinį, sudėjau varškę, krakmolą, miltus ir išmaišiau.
Iš paruoštos masės formavau kukulius (teniso dydžio kamuoliukus, jų man išėjo 34 vnt.).
Jeigu masė kiek lips prie rankų, jas suvilgykite vandeniu.
Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu dėjau kukulius ir juos viriau 4-5 min.
Viskas. Kukuliai paruošti. Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“