Mūsų namuose cukinijos geriausiai tinka, kai būna paslėptos tarp kitų produktų – visi valgo net neįtardami, kad kur nors galėtų būti cukinijos gabaliukas. Mes, mamos, – tikros virtuvės burtininkės – galime pradanginti tam tikrus produktus taip, kad niekas neįtars, kad jų yra.
Šiandien dalinuosi mano močiutės receptu. Aš jį šiek tiek pakoregavau, ir valio – gavosi sultingi, skanūs kukuliukai, kurie buvo suvalgyti žaibo greičiu.
Kukuliukai su cukinijomis
Reikalingi produktai:
- 450 g mėgstamo faršo,
- 1/2 svogūno,
- 1/2 nedidelės cukinijos,
- 1 kiaušinis,
- žiupsnelis maltų pipirų,
- pagal skonį mėgstamų prieskonių mėsai.
Padažui reikalingi produktai:
- 2 morkos,
- 4 skiltelės česnako,
- 1/2 nedidelės cukinijos,
- 1/2 raudonosios paprikos,
- 4-5 šaukštai pomidorų padažo,
- pagal skonį druskos ir pipirų,
- aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Svogūną susmulkiname ir pakepiname keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Į faršą sudedame kepintus svogūnus( be aliejaus), tarkuotą cukiniją, dedame kiaušinį, beriame prieskonius ir gerai išminkome masę.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suformavę kukuliukus gerai apkepiname.
Išimame kukuliukus iš keptuvės ir atidedame į šoną.
Padažui keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame tarkuotas morkas, smulkintą česnaką – pakepiname, kol česnakas paskleis savo kvapą. Sudedame smulkintą kubeliais papriką, tarkuotą cukiniją ir virš vidutinės kaitros kepiname vis pamaišydami daržoves, kol jos suminkštės.
Sudedame pomidorų padažą, beriame prieskonius ir pakepiname porą minučių. Sudedame mėsos kukuliukus ir patroškiname keletą minučių.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“