Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų.
Traškus vištienos kepsnys su bulvių koše
Porcijų kiekis: 4 asmenims.
Gaminimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 2 vištų krūtinėlės;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį pipirų;
- 5-6 šaukštai miltų;
- 3 saujos sausų, nesaldžių kukurūzų dribsnių;
- 2 kiaušiniai.
Kaip gaminti
Kukurūzų dribsnius sugrūskite į nedidelius trupinius.
Kiaušinius išplakite.
Krūtinėles perpjaukite per pusę, berkite pagal skonį druskos ir pipirų, įtrinkite į vištieną.
Vištieną apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir kukurūzuose.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi, guldykite vištieną ir dėkite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių C temperatūroje apie 20-30 min.
O kol vištienos kepsniai kepa, išsivirkime sūdytame vandenyje 6 nedideles bulves, nusunkime vandenį, kai bulvės išvirs ir pasiimkite plakiklį („mikserį“) (ne trintuvą, o plakiklį, kuriuo plakate kremus desertams) ir plakite įjungę mažiausią greitį, kol bulvės susismulkins.
Įpilkite 1/2 stiklinės pieno ir plakite toliau, kol bulvių masė taps kreminė ir masė šiek tiek padidės.
O tada jau traukite kepsnius iš orkaitės ir negailėdami įsidėkite šalia bulvių košės.
Skanaus!
Šaltinis – „Samčio užrašai“.