Itin traškus vištienos kepsnys su dieviškai skania bulvių koše

Šį kartą – itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė. Apie bulvių košę galėčiau parašyti atskirai, bet tiek to, suplaksiu viską į vieną krūvą – tad po kepsnių receptu rasite bulvių košės paslaptį.

Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Vištienos kepsnys su bulvių koše.<br>O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Aug 30, 2018, 11:34 AM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:27 PM

Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų.

Traškus vištienos kepsnys su bulvių koše

Porcijų kiekis: 4 asmenims.

Gaminimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • 2 vištų krūtinėlės;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį pipirų;
  • 5-6 šaukštai miltų;
  • 3 saujos sausų, nesaldžių kukurūzų dribsnių;
  • 2 kiaušiniai.

Kaip gaminti

Kukurūzų dribsnius sugrūskite į nedidelius trupinius.

Kiaušinius išplakite.

Krūtinėles perpjaukite per pusę, berkite pagal skonį druskos ir pipirų, įtrinkite į vištieną.

Vištieną apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir kukurūzuose.

Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi, guldykite vištieną ir dėkite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių C temperatūroje apie 20-30 min.

O kol vištienos kepsniai kepa, išsivirkime sūdytame vandenyje 6 nedideles bulves, nusunkime vandenį, kai bulvės išvirs ir pasiimkite plakiklį („mikserį“) (ne trintuvą, o plakiklį, kuriuo plakate kremus desertams) ir plakite įjungę mažiausią greitį, kol bulvės susismulkins.

Įpilkite 1/2 stiklinės pieno ir plakite toliau, kol bulvių masė taps kreminė ir masė šiek tiek padidės.

O tada jau traukite kepsnius iš orkaitės ir negailėdami įsidėkite šalia bulvių košės.

Skanaus!

Šaltinis – „Samčio užrašai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.