This site uses cookies to ensure that we deliver you the best user experience. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more information please see our COOKIE POLICY.

Ruoškite vakare, skanaukite ryte: orkaitėje kepta avižinė košė su obuoliais

Lauryna Nelkinė, „Mitybologija“

 Orkaitėje kepta avižinė košė su obuoliais ir cinamonu.

Su košėmis, man atrodo, būna labai aišku: arba jas mėgsti, arba išvis jų nekenti. Nepasakyčiau, kad aš pati labai dažnai valgau košę, bet šįkart ieškojau recepto, pagal kurį būtų galima iš vakaro kažką pasiruošti pusryčiams, kai rytais nėra laiko gaminti, ir ką galėčiau lengvai įsimesti į rankinę. 

Iš tikrųjų gaminau iš to, kas buvo po ranka. Tai tokie „pavargę“ taškuoti bananai, kurie puikiausiai tinka saldumui sukurti ir naminiai obuoliai, kurie irgi prašėsi greičiau būti suvalgomi. 

Ir gavosi orkaitėje kepta avižinė košė, kuri kitą dieną liko minkštutė ir net primenanti pyragą. Todėl tikrai ketinu gaminti ją kelių dienų pusryčiams ar kaip greitą maistingą užkandį prie arbatos.

Orkaitėje kepta avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Reikės:

2 bananų,

1 kiaušinio,

210 g avižų dribsnių (1,5 stiklinės),

60 g riešutų (saujos),

2 obuolių (1 pjaustyto kubeliais, vieno tarkuoto),

1 šaukštelio cinamono,

pusės stiklinės pieno.

Paruošimas

Bananus sutrinti, gerai sumaišyti su kiaušiniu.

Avižas suberti į bananų masę.

Riešutus susmulkinti peiliu ir suberti į košės masę.

Vieną obuolį sutarkuoti, o kitą supjaustyti kubeliais ir sudėti į bendrą masę.

Įberti cinamono ir supilti pieną.

Visą masę gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepti 20-30 minučių, kol viršus nebebus šlapias.

Receptas iš „Mitybologija“