Vilnietė pasidalijo baravykų žiemai receptu – į kitaip paruoštus net žiūrėti nebenori

„O dabar laikykitės! Siūlau baravykų konservavimo receptą. Kai išbandysite, pamiršite visus kitus ir į kitaip paruoštus nė nežiūrėsite“, – pažadėjo vilnietė Snieguolė Matonienė, savo feisbuko paskyroje dalindamasi receptu. 

 Žiemai ruošiami baravykai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Žiemai ruošiami baravykai.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 8:52 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 4:01 PM

Dalinamės juo ir mes – išbandykite. 

Štai ką rašo Snieguolė: „Jaunus sveikus baravykus – ir tikrinius ir rudagalvius – nuplaunate po tekančiu vandeniu ir paliekate 1 val. nudžiūti. Tuomet supjaustote plonom riekelėm. 

Puode įkaitinate sviestą ir suverčiat baravykus. Pamaišę pabarstote druska. Pagal skonį. Švelniai pamaišote ir uždengiate. Grybai išleidžia dieviško skonio sultis. 

Visą turinį ant lengvos ugnies kaitinkite iki 7 min., o tada – į plastikinius indelius, atvėsinti ir į kamerą. 

Proporcijos – 1 pakelis sviesto 2 litrams pjaustytų grybų. Tik atsargiai – nesuvalgykit beruošdami. Dieviškas kvapas ir skonis visą žiemą. Lieka išlydyti keptuvėje ir ant bet ko ir su bet kuo. Skaniausia su lakštiniais. Nepagailėkite sviesto, nes ne kiaušinius kepate.

P.s. Mano puode nuotraukoje rudagalviai baravykai. Galima ir tikrinius. Dėl visokių kitokių grybų tarkitės su savo šeimos gydytoju.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.