This site uses cookies to ensure that we deliver you the best user experience. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more information please see our COOKIE POLICY.

Vilnietė pasidalino baravykų žiemai receptu – į kitaip paruoštus net žiūrėti nebenori

 Žiemai ruošiami baravykai.

„O dabar laikykitės! Siūlau baravykų konservavimo receptą. Kai išbandysite, pamiršite visus kitus ir į kitaip paruoštus nė nežiūrėsite“, – pažadėjo vilnietė Snieguolė Matonienė, savo feisbuko paskyroje dalindamasi receptu. 

Dalinamės juo ir mes – išbandykite. 

Štai ką rašo Snieguolė: „Jaunus sveikus baravykus – ir tikrinius ir rudagalvius – nuplaunate po tekančiu vandeniu ir paliekate 1 val. nudžiūti. Tuomet supjaustote plonom riekelėm. 

Puode įkaitinate sviestą ir suverčiat baravykus. Pamaišę pabarstote druska. Pagal skonį. Švelniai pamaišote ir uždengiate. Grybai išleidžia dieviško skonio sultis. 

Visą turinį ant lengvos ugnies kaitinkite iki 7 min., o tada – į plastikinius indelius, atvėsinti ir į kamerą. 

Proporcijos – 1 pakelis sviesto 2 litrams pjaustytų grybų. Tik atsargiai – nesuvalgykit beruošdami. Dieviškas kvapas ir skonis visą žiemą. Lieka išlydyti keptuvėje ir ant bet ko ir su bet kuo. Skaniausia su lakštiniais. Nepagailėkite sviesto, nes ne kiaušinius kepate.

P.s. Mano puode nuotraukoje rudagalviai baravykai. Galima ir tikrinius. Dėl visokių kitokių grybų tarkitės su savo šeimos gydytoju.“